OČITA NERVOZA NA PRESSU NIZOZEMSKE PRED UTAKMICU SA "ZMAJEVIMA": "Pa neće mediji određivati..."

(...) šta ćemo mi u reprezentaciji raditi.

  • Zabava

  • 04. Sep. 2024  04. Sep. 2024

  • 0

Press konferencija Ronalda Koemana na početku priprema za utakmicu Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine, bila je uzbudljiva. Poznati nizozemski sportski novinar Valentijn Driessen iznio je oštro mišljenje na račun selektora i jednog od najboljih igrača reprezentacije.

“Usuđujete li se donijeti tešku odluke ostavljajući Memphisa Depaya na klupi, ili možda bez poziva”, upitao je Driessen selektora na konferenciji za novinare.

Njegove riječi izazvale su Koemanovu ljutnju: "Valentine, malo poštovanja u tvom pitanju. Memphis Depay nikada nije bio loš? Najbolji je strijelac reprezentacije. Nažalost, očigledno mediji neće određivati šta ćemo mi u reprezentaciji raditi.”

Memphis Depay suočava se sa kritikama nakon pomalo razočaravajućih nastupa na Euru u Njemačkoj. Napadač Atletico Madrida nije blistao, ali selektor smatra da 30-godišnji virtuoz može dati još dosta toga reprezentaciji. Depay je do sada odigrao 98 utakmica za nacionalni tim i postigao 46 golova od 2013. godine.

Nizozemski mediji analizirajući Koemanovu press konferenciju tvrde da će nakon 2026. i Svjetskog prvenstva, poznati trener završiti karijeru. Dakle, pred njim je još samo jedan turnir.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...