NEPOŽELJNE SITUACIJE: Muškarci koji jedu ovu hranu imaju skoro tri puta veću vjerovatnoću da će "zakazati" u krevetu

Da biste iz izbjegli ne jedite ovo...

  • Sex i grad

  • 05. Sep. 2024  

  • 0

Novo istraživanje je pokazalo da muškarci koji jedu začinjenu hranu tri ili više puta sedmično imaju skoro tri puta veću vjerovatnoću za erektilnu disfunkciju.

Urolozi s Univerziteta Južne Kine su naveli da ovaj rizik naročito imaju nepušači, navodi Daily Mail.

"Što je učestalost jedenja začinjene hrane veća, to će problem s erekcijom biti veći", dodali su.

Procjenjuje se da više od polovine muškaraca između 40 i 70 godina ima određeni stepen erektilne disfunkcije. Faktori rizika uključuju starenje, pušenje, oštećenje nerava, srčane bolesti, dijabetes i slično.

Rezultati istraživanja su objavljeni u stručnom magazinu Translational Andrology and Urology. U njemu je učestvovalo 400 muškaraca sa i bez erektilne disfunkcije.

Stručnjaci su analizirali ulogu ishrane, kao i navike pušenja. Rizik nije uočen kod pušača koji jedu začinjenu hranu, vjerovatno zato što je pušenje samo po sebi faktor rizika za erektilnu disfunkciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...