OGLASIO SE I BRITANSKI PREMIJER: Pripadnik Kraljevske mornarice poginuo u vojnoj vježbi nad La Mancheom

"S velikom tugom javljamo da je u incidentu za vrijeme sinoćnje obuke poginuo pripadnik Kraljevske mornarice", stoji u objavi Kraljevske mornarice na društvenoj mreži X.

  • Evropa

  • 05. Sep. 2024  05. Sep. 2024

  • 0

U noći na četvrtak tokom vojne vježbe nad La Mancheom poginuo je pripadnik britanske Kraljevske mornarice, objavila je mornarica, prenosi Hina.

"S velikom tugom javljamo da je u incidentu za vrijeme sinoćnje obuke poginuo pripadnik Kraljevske mornarice", stoji u objavi Kraljevske mornarice na društvenoj mreži X.

"U incidentu, koji se dogodio u vodama Britanskog kanala blizu Dorseta sudjelovao je helikopter Merlin Mk4, koji se srušio u more izvodeći vježbe noćnog letenja uz nosač zrakoplova HMS Queen Elizabeth", stoji u objavi mornarice. "Nema više mrtvih niti teže ozlijeđenih", dodaje se u priopćenju.

Premijer Britanije: Duboko sam ožalošćen

Britanski premijer Keir Starmer je u poruci na X-u napisao da je "duboko ožalošćen" zbog incidenta te je izrazio saučešće članovima porodice i prijateljima poginulog marinca.

Ministar obrane John Healey nesreću je nazvao "strašnom".

Glavni britanski nosač zrakoplova HMS Queen Elizabeth prvu je misiju izveo 2021. Može prevesti 1000 članova posade i do 40 zrakoplova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...