"VARVARSKA INTERVENCIJA IZRAELA": Erdogan osudio ubistvo tursko-američke aktivistkinje na Zapadnoj obali

Izjave Erdogana uslijedile nakon što su izraelske snage u petak ubile tursko-američku aktivistkinju Aysenur Ezgi Eygi.

  • Svijet

  • 06. Sep. 2024  

  • 1

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je u petak "varvarsku intervenciju Izraela protiv mirnog antiokupatorskog protesta na Zapadnoj obali".

Izjave Erdogana uslijedile su nakon što su izraelske snage u petak ubile tursko-američku aktivistkinju Aysenur Ezgi Eygi tokom protesta protiv izgradnje ilegalnih izraelskih naselja u gradu Beita u okrugu Nablus na okupiranoj Zapadnoj obali.

"Nastavićemo ulagati napore na svim platformama da okončamo ovu okupaciju i genocidnu politiku Izraela, koja traje skoro godinu dana, u kojoj je 41.000 ljudi bila masakrirana, uključujući i djecu, mlade i stare, i da Izrael pozovemo na odgovornost za zločine protiv čovječnosti", kazao je Erdogan, prenosi Anadolija.

Tenzije su eskalirale širom okupirane Zapadne obale dok Izrael nastavlja ofanzivu na Pojas Gaze, u kojem je od 7. oktobra prošle godine ubijeno skoro 40.900 Palestinaca, uglavnom žena i djece.

Najmanje 691 osoba je ubijena, a više od 5.700 ranjeno u izraelskoj vatri na Zapadnoj obali od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...