POVRIJEĐENI PREVEZENI U UKC TUZLA: Pokušaj ubistva u Gradačcu, jedna osoba uhapšena

F. H. je nakon ukazane medicinske pomoći otpušten, te mu je oduzeta sloboda zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH...

  • Hronika

  • 08. Sep. 2024  

  • 0

Policijskoj stanici Gradačac prijavljeno je 8. septembra, skoro sat iza ponoći, da se u ulici Požaričkih branilaca čuje vika i galama, da je najvjerovatnije došlo do tuče, kao i da ima povrijeđenih osoba. Utvrđeno je da se radilo o pokušaju ubistva.

Izlaskom na mjesto događaja patrole policije PS Gradačac, potvrđeni su navodi prijave, zatečena su povrijeđene osobe, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- Povrijeđeni i to: F. H.(1994.) i M. Š. (1992.), oba iz Gradačca, su sanitetskim vozilom preveženi u UKC Tuzla, gdje je M. Š. zbog teških tjelesnih povreda, zadobijenih ubodnih rana, koje najvjerovatnije potiču od hladnog oružja, zadržan na liječenju u UKC Tuzla.

F. H. je nakon ukazane medicinske pomoći otpušten, te mu je oduzeta sloboda zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH u vezi sa članom 28. istog Zakona - ubistvo (u pokušaju). Nakon kriminalističke obrade, F. H. će uz izvještaj sa dokazima biti predat dežurnom tužiocu na nadležno postupanje.

Uviđaj na mjestu događaja izvršili su istražitelji odjeljenja kriminalističe policije PU Gradačac prema uputama postupajućeg tužioca, te se također preduzimaju i druge radnje u cilju dokumentovanja navedenog događaja - saopćila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...