RASPISAN TENDER: Sprema se gradnja nove brze ceste koja će povezati ovaj dio BiH s EU

Procijenjena vrijednost ugovora bez PDV-a je 5,1 milion KM, odnosno oko 6 miliona KM s ovim porezom

  • Ekonomija

  • 08. Sep. 2024  

  • 0

Autoceste Federacije BiH raspisale su tender za izrada Glavnog projekta dijela brze ceste Bihać – Cazin – V. Kladuša – granica RH.

Predmet ovog postupka javne nabavke je nabavka usluga izrade svih faza Glavnog projekta trase i objekata za dionicu brze ceste od Bihaća (Kamenica) do Ćoralića dužine 17,95 kilometara, koja je dio brze ceste Bihać-Cazin-Velika Kladuša-RH, do nivoa potrebnog za dobijanje odobrenja za građenje, te za izgradnju navedene dionice brze ceste.

Procijenjena vrijednost ugovora bez PDV-a je 5,1 milion KM, odnosno oko 6 miliona KM s ovim porezom, piše BiznisInfo.ba.

Rok za pružanje usluga je ukupno 18 mjeseci – rok za isporuku revidirane dokumentacije je 12 mjeseci, dok je rok za ishodovanje odobrenja za građenje 6 mjeseci.

alt

Ponude će biti otvorene 21. oktobra 2024.

Konkretni potezi

Podsjetimo da je ljetos u Gradskoj upravi Grada Bihaća održan radni sastanak sa predstavnicima JP Autoceste FBiH, kantonalnim ministrima privrede, građenja i prostornog uređenja te predstavnicima Privredne komore USK.

Fokus sastanka bio je idejni projekt izgradnje brze ceste koja bi povezivala Bihać, Cazin i Veliku Kladušu sa Republikom Hrvatskom.

alt

"U svrhu eksproprijacije zemljišta izdvojili smo 2 miliona maraka, a imamo završeno idejno rješenje za dionicu Bihać – Ćoralići, dužine 18 kilometara, a do kraja godine očekujemo početak procesa eksproprijacije", kazala je tada Mirnesa Agić, v.d. izvršna direktorica Sektora za opće, pravne i kadrovske poslove JP Autoceste FBiH.

Projekat Bihać – Cazin – Velika Kladuša je nešto o čemu se govori već duže vrijeme ali donedavno nije bilo konkretnih poteza.

"Ovaj projekt se naslanja na projekt Treće razvojne osi i dalje bi trebao ići prema Karlovcu i Novom Mestu. Dakle, taj projekat je od strateške važnosti za razvoj ovog dijela BiH, kako s aspekta cestovnog povezivanja tri krajiška grada, tako s aspekta povezivanja Krajine sa EU. Zbog toga svi u Krajini moramo imati politički konsenzus oko toga i svi insistirati na što brožoj realizaciji", istakao je tada gradonačelnik Elvedin Sedić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...