PSG ODBIO ISPLATITI 55 MILIONA EURA MBAPPEU: Parižani traže suđenje

LFP je u četvrtak naložila PSG-u plaćanje 55 miliona eura neisplaćenih plaća i bonusa koje potražuje njegova bivša zvijezda Kylian Mbappe, saznaje AFP iz pouzdanih izvora.

  • Sport

  • 12. Sep. 2024  

  • 0

Pravna komisija Francuske nogometne lige (LFP) presudila je da Paris Saint Germain mora platiti 55 miliona eura Kylianu Mbappeu, međutim francuski prvak je osporio odluku vodstva lige, pa će o svemu odlučivati francuski sud, prenosi Hina.

LFP je u četvrtak naložila PSG-u plaćanje 55 miliona eura neisplaćenih plaća i bonusa koje potražuje njegova bivša zvijezda Kylian Mbappe, saznaje AFP iz pouzdanih izvora.

Igrač je kontaktirao LFP-a, koja se sastala u srijedu u prisutnosti obje strane. Komisija je prvo preporučila posredovanje, međutim Mbappe je to odbio. Na koncu je presuđeno da PSG mora platiti 55 miliona u roku od sedam dana.

Međutim, s Parka prinčeva su poručili kako neće platiti.

“S obzirom na ograničenja pravnog djelokruga Povjerenstva, slučaj se sada mora osporiti pred drugom jurisdikcijom,” poručili su iz kluba.

“PSG neće platiti i Mbappe stoga mora ići na sud,” dodaje se u službenom priopćenju kluba.

Novi napadač Real Madrida od svog bivšeg kluba traži isplatu iznosa od 55 miliona eura koji uključuje posljednju trećinu bonusa za potpis, plaće za april, maj, juni, kao i bonus tokom ova tri mjeseca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...