OTVORENA NOVA SEZONA I U LIGUE 1: PSG u posljednjim minutama razbio Le Havre

Činilo se da će aktuelni prvak lako odraditi osao na gostovanju Havru. Posebno poslije trećeg minuta kad je Goncalo Ramos poslao loptu ka Kang-In Leeu, a reprezentativac Južne Koreje je lako savladao Desmasa.

  • Sport

  • 16. Avg. 2024  

  • 0

Parižani su tek golovima u finišu meča došli do pobjede na otvaranju sezone u Ligue 1, na gostovanju Le Havru 4:1.

Činilo se da će aktuelni prvak lako odraditi osao na gostovanju Havru. Posebno poslije trećeg minuta kad je Goncalo Ramos poslao loptu ka Kang-In Leeu, a reprezentativac Južne Koreje je lako savladao Desmasa.

Mogao je PSG da duplira u 25. minutu prednost preko Kolo Muanija, ali je on glavom šutirao preko gola domaćina. Inače, Kolo Muani je pet minuta ranije zamijenio povrijeđenog Ramosa.

U finišu prvog poluvremena šansu je imao i Mbaye, ali je Desmas odbranom ulio dodatno samopuzdanje svom timu. A Havre je do izjednačenja došao već na startu drugog poluvremena, Operi je iz slobodnog udarca ubacio loptu, a precizan je bio Lloris.

Potpuno su Parižani pali poslije primljenog gola, pa su poslije kornera u 54. minutu dopustili rivalu da istrči kontru, čak je Casemir zatresao mrežu PSG-a, ali je prethodno na polovini terena igrao rukom, pa je taj pogodak opravdano poništen.

Nije išlo, pa je u 71. minutu reagovao šef struke gostiju Luis Enrique, koji je poslao trojicu novajlija na teren, između ostalog Dembelea i Barcolu. I to je dalo rezultata.

Najprije je u 85. minutu Joao Neveš, inače debitant, centrirao sa lijeve strane, a Dembele je fantastično skočio i udarcem glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Desmasa.

Samo minut kasnije Neveš je proigrao Barcolu, koji je ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem rešio je i sve dileme na ovom susretu. Do kraja, iz penala je pogodio Kolo Muani u 90. minutu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...