SAD ĆE BITI SVE U REDU: Ako dodate ovaj sastojak dobit ćete najukusniji i najhrskaviji pečeni krompir

Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krompir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u rernu na 250 stepeni na 10 minuta.

  • Gastro

  • 13. Sep. 2024  13. Sep. 2024

  • 0

I nema ništa gore od krompira pečenih u rerni koji bi trebali ispasti fini, zlatno-smeđi i hrskavi, a na kraju budu sve samo ne to - žućkasti i gnjecavi. Ako i vama svaki put ispadnu tako, vjerovatno im ne dodajete jedan sastojak uz koji će uvijek ispasti hrskavi.

Za početak, ogulite kilogram krompira i oguljeni krompir narežite na četvrtine. Krompir kuhajte deset minuta, a dok se kuha, u tavu ili neku drugu posudu koju možete staviti u rernu ulijte 160 ml ulja.

Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krompir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u rernu na 250 stepeni na 10 minuta.

Krompir ocijedite i dodajte mu začine po želji te jednu kašiku palente i dobro promiješajte ili protresite. Posudu zatim izvadite iz pećnice, u nju stavite krumpir i pecite ga sat vremena na 220 stupnjeva, okrećući krumpir svakih 20 minuta. Krompir će vam na kraju ispasti hrskavo kao što je prikazano u videu, a možete ga poslužiti uz meso po izboru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...