Regija
VUČIĆ O HAPŠENJU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: "Sada ste mogli da vidite svo licemerje i laži u regionu. Pitam se samo da li...!"
Prije 3h0
Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krompir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u rernu na 250 stepeni na 10 minuta.
Gastro
13. Sep. 2024 13. Sep. 2024
0
I nema ništa gore od krompira pečenih u rerni koji bi trebali ispasti fini, zlatno-smeđi i hrskavi, a na kraju budu sve samo ne to - žućkasti i gnjecavi. Ako i vama svaki put ispadnu tako, vjerovatno im ne dodajete jedan sastojak uz koji će uvijek ispasti hrskavi.
Za početak, ogulite kilogram krompira i oguljeni krompir narežite na četvrtine. Krompir kuhajte deset minuta, a dok se kuha, u tavu ili neku drugu posudu koju možete staviti u rernu ulijte 160 ml ulja.
Pazite da posuda bude dovoljno velika da u nju stane krompir u jednom sloju, a posudu zatim stavite u rernu na 250 stepeni na 10 minuta.
Krompir ocijedite i dodajte mu začine po želji te jednu kašiku palente i dobro promiješajte ili protresite. Posudu zatim izvadite iz pećnice, u nju stavite krumpir i pecite ga sat vremena na 220 stupnjeva, okrećući krumpir svakih 20 minuta. Krompir će vam na kraju ispasti hrskavo kao što je prikazano u videu, a možete ga poslužiti uz meso po izboru.
Regija
VUČIĆ O HAPŠENJU SERGEJA TRIFUNOVIĆA: "Sada ste mogli da vidite svo licemerje i laži u regionu. Pitam se samo da li...!"
Prije 3h0
Hronika
STRAVIČAN ZLOČIN KOD ZADRA: Poljak na cesti ostavio svoju ženu, a nakon tri dana...
Prije 3h0
Zdravlje
OVU LOŠU NAVIKU ODMAH ODBACITE: Evo zašto baš nikad ne biste trebali uzeti ibuprofen nakon pijane noći
Prije 4h0
Mini market
UGLEDAO SE NA VUČIĆA: Pogledajte kako hrvatski premijer arogantno komunicira s novinarima - "ŠTA VAS BRIGA!? KAKVA SU TO..." (VIDEO)
Prije 4h0
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite prave originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
16. Sep. 20240
Gastro
NAPRAVITE ŠPANSKU SALATU: Treba se poslužiti receptima koji su tu da nam pokažu da ukusna jela ne iziskuju uvijek i...
16. Sep. 20240
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
Prije 20h0
Gastro
ZABORAVITE ODLAZAK U PEKARE: Napravite brze kroasane i oduševite ukućane (VIDEO)
17. Sep. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.