NISU SVI ODUŠEVLJENI: Nešić predložio trećerangiranog kandidata za novog direktora SIPA-e, Bunoza ništa ne zna, Kovačević se nada…

Sa liste kandidata za direktora SIPA-e ministar sigurnosti BiH izabrao je trećerangiranog Slobodana Radinkovića, načelnika Policijske uprave Doboj.

  • Društvo

  • 14. Sep. 2024  

  • 1

U institucija Bosne i Hercegovine borba za fotelje. Očekuje se imenovanje novog direktora SIPA-e, a predloženim izborom ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića, nisu svi zadovoljni.

Sa liste kandidata za direktora SIPA-e ministar sigurnosti BiH izabrao je trećerangiranog Slobodana Radinkovića, načelnika Policijske uprave Doboj, iako su ispred njega prvoplasirani Darko Ćulum, sadašnji direktor SIPA-e i drugoplasirani Ljubiša Pandurević, načelnik Finansijsko- obavještajnog odjeljenja u ovoj Agenciji. Nešić je istakao da Radinković ispunjava sve uslove i da vjeruje da će biti uspješan direktor SIPA-e.

„Vodio sam računa da se radi o profesionalcu, čovjeku koji je uspješno radio sve date i povjerene zadatke, a vodio sam računa o tome da to bude konsenzus što se tiče srpskog korpusa“, poručio je Nešić.

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza negira da je prijedlog stigao u Vijeće ministara BiH.

„Saznao sam iz medija i bilo bi neozbiljno da raspravljam o nečemu što nisam vidio. Činjenica je da ta tačka nije na dnevnom redu . Da li može biti može ukoliko kolegij Vijeća ministara podrži u ponedjeljak prijedlog da se to stavi na dnevni red“, kazao je Bunoza.

Na pitanje hoće li „trojka“ podržati imenovanje Radinkovića, iz Naše stranke poručuju da još nisu proučili prijedlog ministra Nešića. Indikativno je, kažu, što je predložen trećerangiran kandidat.

„Ne znam koji su razlozi da trećeplasirani bude prijedlog , ali naši ministri će to dobro proučiti prije glasanja“, kaže Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u ZD PSBiH.

Iako Nešić tvrdi da postoji saglasnost vladajućih stranaka iz Republike Srpske, iz SNSD-a prilično uzdržan stav o imenovanju novog direktora SIPA-e.

„Dok neko stvarno nekoga ne predloži ne mogu ništa o tome govoriti. Ono što mogu je da vjerujem da ćemo dobiti direktora SIPA-e koji zna da radi svoj posao u skladu sa zakonom“, kazao je Radovan Kovačević, delegat SNSD-a u Domu naroda PSBiH.

Slobodan Radinković u MUP-u Republike Srpske radi od 1995. godine. Obavljao je poslove zamjenika i komandira policijske stanice Centar, Obilićevo i Lazarevo, zatim zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka i zamjenika načelnika Uprave za objezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...