PREMA KINI IDE VELIKI TAJFUN: U Šangaju otkazani svi letovi

Očekuje se da će tajfun do kopna i Šangaja stići između danas navečer i sutra ujutro, objavilo je ministarstvo za upravljanje katastrofama, koje je u subotu priopćenjem za javnost upozorilo da bi tajfun u noći s danas na sutra mogao stići s "vrlo obilnom" kišom.

  • Svijet

  • 15. Sep. 2024  

  • 0

KIneske vlasti spremaju se za obilne kiše dok se snažan tajfun Bebinca približava gusto naseljenoj istočnoj obali zemlje i gospodarskome glavnom gradu Šangaju, gdje će svi letovi biti otkazani, prenosi Hina.

Očekuje se da će tajfun do kopna i Šangaja stići između danas navečer i sutra ujutro, objavilo je ministarstvo za upravljanje katastrofama, koje je u subotu priopćenjem za javnost upozorilo da bi tajfun u noći s danas na sutra mogao stići s "vrlo obilnom" kišom.

Dužnosnici ministarstva u subotu ujutro su se sastali da bi "razmotrili i primijenili mjere zaštite u ključnim regijama", stoji u objavi za javnost.

S obzirom na to da se dolazak tajfuna ove godine poklapa s Blagdanom sredine jeseni, drugim državnim praznikom po važnosti nakon kineske Nove godine, željeznički operateri očekuju da će stanovnici tijekom praznika ostvariti 74 milijuna putovanja, objavila je u subotu službena novinska agencija Xinhua.

Stoga je ministarstvo za upravljanje katastrofama pozvalo dužnosnike na pojačan oprez.

Otkazani letovi u Šangaju

Ministarstvo vodnih resursa u subotu je pokrenulo hitne operacije za rizik od poplava u Šangaju, kao i u istočnim provincijama Jiangsu, Zhejiang i Anhui, izvijestila je Xinhua.

Meteorološka služba danas je izdala narančasta upozorenja na tajfun, što je druga najviša razina u sustavu od četiri stupnja - za nekoliko okruga Šangaja i za neka područja u susjednim provincijama.

Stanovnicima je savjetovano da se suzdrže od okupljanja u velikom broju, da brodice i barke privežu u luke i da ojačaju sve strukture zbog najave jakih vjetrova.

Vlasti Šangaja danas su pozvale stanovnike da se što bolje pripreme i zaštite od posljedica tajfuna žive li "na većoj nadmorskoj visini", kao i onima u "prometu i poljoprivredi te da osiguraju infrastrukturu". 

U dvjema glavnim šangajskim zračnim lukama danas će biti otkazani svi letovi, objavila je kineska državna televizija CCTV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...