AMERIKA NA NOGAMA: Trump hitno prebačen na sigurno, OSUMNJIČENI UHAPŠEN!

Donald Trump igrao je golf u svom klubu u West Palm Beachu. Taj sportski centar odmah je zatvoren nakon što se začula pucnjava, doznaje CNN iz svojih izvora.

  • Vijesti

  • 15. Sep. 2024  15. Sep. 2024

  • 0

Voditelji Trumpove kampanje objavili su kako je bivši predsjednik na sigurnom nakon ispaljivanja metaka iz pištolja u njegovoj blizini.

"Trenutno nema dodatnih detalja", dodali su iz njegovog štaba, tačnije glasnogovornik njegove kampanje Steven Cheung.

Donald Trump igrao je golf u svom klubu u West Palm Beachu. Taj sportski centar odmah je zatvoren nakon što se začula pucnjava, doznaje CNN iz svojih izvora.

Tajna služba oglasila se na X-u, objavili su kako sarađuju s lokalnom policijom u istrazi incidenta. Dodali su kako se hici začuli oko 14 sati po tamošnjem vremenu.

"Tajna služba, u saradnji s uredom šerifa okruga Palm Beach, istražuje incident koji uključuje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji se dogodio nešto prije 14 sati", stoji u saopćenju tajne službe. "Bivši predsjednik je siguran", dodaje se, kako prenosi Sky News.

U objavi na X-u, Trumpov sin, Donald Trump Jr, naveo je da je pucano kod Trumpovog golf terena u West Palm Beachu na Floridi. Naveo je da je osumnjičeni uhapšen, prenosi BBC.

Bijela kuća saopćila je da im je "laknulo" kad su doznali da je Trump na sigurnom nakon što su se čuli pucnjevi u blizini njegovog terena za golf na Floridi.

"Predsjednik i potpredsjednica obaviješteni su o sigurnosnom incidentu na Trump International Golf Course, gdje je bivši predsjednik Trump igrao golf", stoji u saopćenju Bijele kuće. "Laknulo im je kad su doznali da je na sigurnom", dodali su. 

Do incidenta je došlo gotovo tačno dva mjeseca nakon što je naoružani muškarac pucao na Trumpa na predizbornom skupu u Butleru u Pennsylvaniji, ranivši ga u uho.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...