TO JE NAMA NAŠA TROJKA DALA: Plate u RS-u za 29 KM veće od plata u Federaciji BiH!

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u julu iznosi 1.416 KM dok u istom mjesecu prosječna neto plata u Federaciji BiH iznosi 1.387 KM i nominalno je manje za 29 KM od prosječne neto plate u manjem bh. entitetu.

  • Ekonomija

  • 16. Sep. 2024  

  • 1

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u julu iznosi 1.416 KM i manja je za 10 KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u junu, saopćeno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za juli 2024. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.387 KM i nominalno je viša za 2,7  posto, a realno je viša za 2,8 posto, u odnosu na prethodni mjesec.

Što se tiče RS-a, najviša prosječna plata u julu isplaćena je u oblasti finansijskih i djelatnosti osiguranja i iznosi 1.909 KM, a najnižu su dobili radnici u građevinarstvu u iznosu od 1.115 KM.

Radnici zaposleni u prerađivačkoj industriji primili su u julu platu u iznosu od 1.224 KM, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 1.132 KM, te oblasti saobraćaja i skladištenja u iznosu od 1.126 KM.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...