DRAMATIČNA SNIMKA: Pogledajte kako je izgledao Bejrut u trenutku eksplozije pejdžera...

Tačno u 15:30 sati, aktivirani su brojni pejdžeri s ugrađenom eksplozivnom napravom.

  • Svijet

  • Prije 14h  

  • 0

Novinska agencija Reuters snimala je u prijenosu uživo panoramu Bejruta, glavnog libanskog grada, kada su, tačno u 15:30 sati, aktivirani brojni pejdžeri s ugrađenom eksplozivnom napravom.

Dramatični, ubrzani video grada pokazuje velike oblake gustog, sivog dima koji se pojavljuju na nekoliko različitih lokacija.

Pejdžeri su aktivirani u automobilima, stanovima, na tržnicama i u trgovinama. Kako tvrde izvori New York Timesa, za ugradnju eksploziva u brojne pejdžere koje koristi teroristička organizacija Hezbollah odgovorna je kompanija BAC Consulting, sa sjedištem u Budimpešti, a koja je služila kao paravan izraelske obavještajne agencije Mossad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...