"SB" SAZNAJE: O čemu su razgovarali ministri Ramo Isak i Nenad Nešić na Jahorini?

Mediji su Isaka snimili u razgovoru sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem sa kojim je ranije imao verbalne sukobe, stoga smo saznali o čemu su dvojica ministara razgovarala.

  • Vijesti

  • Prije 8h  Prije 8h

  • 2

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas ministarskoj konferenciji „Sarajevo Migration Dialogue 2024“ koja je održana na Jahorini.

Mediji su Isaka snimili u razgovoru sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem sa kojim je ranije imao verbalne sukobe, stoga smo saznali o čemu su dvojica ministara razgovarala.

"Bilo je nekoliko tema na stolu, prva se ticala sigurnosne situacije u BiH gdje smo ustanovili da su sve policijske agencije spremne odgovoriti na izazove", otkrio je Ramo Isak za "Slobodnu Bosnu" dodajući da kada je u pitanju ova tema, njihova saradnja je besprijekorna.

Isak nam je otkrio da je sa Nešićem razgovarao i o razmjeni tajnih podataka koje su potrebne za policijske istrage, te da su se tu i uspjeli dogovoriti.

Među brojnim temama našlo se i "hapšenje Milorada Dodika" oko kojeg Nešić i Isak imaju nesuglasice, pa čak i javni sukob, da li Isak ima pravo i ingerencije na hapšenje predsjednika RS-a ako bi krenuo u secesiju.

"Pojasnio sam Nešiću da mi imamo pravo hapsiti bilo koga ako Tužilaštvo izda naredbu, a naredbu izdaje Tužilaštvo bilo kojoj policijskoj agenciji prema Ustavu BiH i to potvrđuje Sud, te daje to pravo. Također sam mu pojasnio da ako krenu u korak ka secesiji, to prema zakonu znači rušenje Dejtonskog sporazuma i povratak na Ustav Republike Bosne i Hercegovine", rekao je Isak za "SB".

Isak je za "SB" rekao i kako je Nešiću poručio da malo spusti lopticu, kako je on "ipak rođeni Sarajlija i dijete čaršije". 

Građanima, složio se Isak sa "SB", ipak je najvažnije da policijska saradnja funkcionira besprijekorno, da su sigurni, a političke igre i prepucavanja da ostave političarima.

Kada je u pitanju medijska hajka koja je pokrenuta na Isaka zbog izjave da je zaustavio građanski rat, Isak je poručio da neki portal to čine "gore nego Srbi", te kako novinari trebaju biti objektivni.

"Imam i ja svoj portal gdje objavljujem svoja mišljenja, ne radim to na stranici FUP-a", rekao je Isak za "SB".

(S. H.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...