MUSKOVO "ČUDOVIŠTE" OD TRI TONE: Cybertruck stigao u Zagreb (FOTO)

Ovo tri tone teško ”čudovište” na četiri točka, tj. električno pick-up vozilo futurističkog dizajna može postići brzinu od 210 km/h i vući pet tona.

  • Auto

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

U Zagrebu je danas predstavljen Tesla Cybertruck, a u Tesla Centru bit će izložen do subote, 28. septembra. 

Ovo tri tone teško ”čudovište” na četiri točka, tj. električno pick-up vozilo futurističkog dizajna može postići brzinu od 210 km/h i vući pet tona.

Inače, cijena Cybertruck vozila kreće se do nevjerovatnih 113.990 dolara.

Elon Musk, vlasnik firme Tesla, svoj novi izum nazvao je ”radikalnim proizvodom budućnosti kojim se želi pomicati granice i mijenjati standarde onoga što inače vidimo na cesti”.

Vozilo je otporno na metke kalibra 45 i 9 mm, kao i sačmaricu kalibra 12. Ima potpuno stakleni krov i prostran prtljažni krevet, a unutrašnjost mu je minimalistična i moderna, no još uvijek utjelovljuje tzv. cyberpunk estetiku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...