KURTI I PLENKOVIĆ SLOŽNI: "Srbija je destabilizujući faktor u regionu!"

Kurti je izjavio da Srbija još uvijek nije ništa potpisala i nije spremna da ide naprijed u procesu normalizacije odnosa.

  • Regija

  • Prije 3h  

  • 0

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem u Sjedinjenim Američkim Državama i tom prilikom istakao da Srbija ostaje destabilizujući i prijeteći faktor u regionu.

U saopćenju se navodi da je sastanak potvrdio odlične odnose Kosova i Hrvatske.

Naglašena je zajednička posvećenost jačanju odnosa i njihovom širenju u oblastima od zajedničkog interesa.

Na ovom sastanku je, kako se navodi u saopćenju, razgovarano o miru i bezbjednosti na Balkanu, a jedna od glavnih tema bila je Srbija.

Kurti je rekao da Srbija ostaje destabilizujući i prijeteći faktor u regionu. On je naveo "paravojni napad" na Banjsku gdje je prije tri dana obilježena godišnjica ovog terorističkog akta kao i kontinuiranu propagandu dezinformacija državnog aparata Srbije na Kosovui, a posebno na sjeveru države..

Povodom dijaloga sa Beogradom koji se vodi u Bruxellesu, Kurti je ponovio posvećenost Prištine procesu normalizacije i potrebu za bezuslovnim poštovanjem kao i potpunu implementaciju bez daljeg odlaganja Osnovnog sporazuma i Aneksa za implementaciju. Kurti je izjavio da Srbija još uvijek nije ništa potpisala i nije spremna da ide naprijed u procesu normalizacije odnosa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...