IRAN BIJESAN ZBOG UBISTVA LIDERA HEZBOLLAHA: Vrhovni vođa proglasio pet dana žalosti

Izražavam saučešće za mučeništvo velikog Nasralaha i njegovih drugova mučenika i objavljujem pet dana nacionalne žalosti u Iranu, rekao je Ali Hamnei

  • Svijet

  • Prije 3h  

  • 0

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei proglasio je pet dana žalosti u zemlji posle smrti vođe libanskog Hezbollaha Hassana Nasrallaha, ubijenog u izraelskom udaru prethodnog dana u Bejrutu.

„Izražavam saučešće za mučeništvo velikog Nasrallaha i njegovih drugova mučenika i objavljujem pet dana nacionalne žalosti u Iranu“, rekao je Ali Hamnei u saopćenju koje je objavila zvanična novinska agencija Irna.

Izraelska vojska saopćila je u subotu da je ubila vođu Hezbolaha Hassana Nasrallaha u napadu na Bejrut. Vojska je saopštila da je izvršila precizan vazdušni napad tokom sastanka rukovodstva Hezbollaha u štabu u Dahiji, južno od Bejruta.

Hezbollah je potvrdio ubistvo svog vođe Nasrallaha u izraelskom napadu iz vazduha. Izvor blizak Hezbollahu rekao je da je u istom izraelskom napadu poginuo i komandant fronta te borbene organizacije na granici s Izraelom, na jugu Libana, Ali Karake a iz Irana je rečeno da je tada poginuo i iranski general Abas Nilforušan, jedan od pomoćnika vođe iranske ideološke vojske Čuvari revolucije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...