MINISTAR ODBRANE BiH U RODNOM MJESTU: Zukan Helez podržao kandidata SDP-a za načelnika Bugojna

"Samo sa Edinom kao načelnikom otvorit ćemo vrata stranim investicijama u Bugojno i investicijama sa viših nivoa vlasti u naš grad", rekao je Helez

  • Politika

  • 29. Sep. 2024  

  • 0

Ministar odbrane, dopredsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i visoki funkcioner Socijaldemokratske partije BiH Zukan Helez "punim je stao" iza kandidata ove partije (i Trojke) za čelnika Bugojna.

Evo šta je na svom Facebooku napisao:

"Dajem punu i apsolutnu podršku Edinu Mašiću, kandidatu ispred koalicije Trojka, u utrci za načelnika Bugojna.

Bugojno nije odavno imalo boljeg kandidata za načelnika. Edinova principijelnost, poštenje i pravičnost me uvijek iznova oduševe kad razgovaram sa njim. 

Samo sa Edinom kao načelnikom Bugojna možemo napraviti potpuni zaokret te od općine Bugojno koja je primjer nezakonitog rada, nepotizma i korupcije, zatvorenog sistema koji pogoduje samo privilegovanim pojedincima, napraviti općinu koja će biti primjer pravedne općine, općine u kojoj će svi njeni građani imati ista prava, slobode i šansu.

Oni koji trenutno vladaju Bugojnom zaboravili su šta znači služiti građanima. Njihovi mandati su potrošeni isključivo na stjecanje vlastitog bogatstva.

Dosta je bilo privilegija samo za odabrane. Dosta je obećanja koja nikada nisu ispunjena! 

Za 30 godina vladavine Bugojnom oni nemaju pravo više ništa obećavati, nego samo podnijeti izvještaj o svome radu.

Rezultati njihove vladavine su jasno vidljivi svakom Bugojancu. Bugojno je od jedne od razvijenijih općina u Jugoslaviji postalo jedna od nerazvijenijih općina u Srednjobosanskom kantonu. 

Samo sa Edinom kao načelnikom otvorit ćemo vrata stranim investicijama u Bugojno i investicijama sa viših nivoa vlasti u naš grad.

Samo sa Edinom dižemo glas za promjene koje nećemo čekati, već ćemo ih zajedno stvoriti.

Zajedno ćemo graditi Bugojno u kojem će svaka osoba imati jednaku šansu za uspjeh. Edin Mašić kao načelnik Bugojna i lista kandidata SDP BiH za općinsko vijeće Bugojno su snaga koja može promijeniti ovu općinu. 

Zajedno možemo i moramo izgraditi pravedan, moderan, prosperitetan prostor za život svih Bugojance", poručio je Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...