DODIK OTKRIO DETALJE "NEMORALNE PONUDE": "Evo šta su mi nudili u zamjenu za slobodu, sve se odvijalo nedavno na sastanku..."

Rekao je i to da je "ovakav postupak poznat manir diktatora, koji dolaze iz međunarodnih krugova"

  • Politika

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas svoju tvrdnju da je bilo onih koji su mu nudili da prihvati određena rješenja za BiH u zamjenu za pozitivan ishod sudskog procesa koji se vodi protiv njega.

On je naveo da se to sve "odvijalo nedavno na jednom sastanku" na kojem mu je navodno rečeno da se od njega traži da ojača funkcionalnost BiH. Kako je naveo Dodik, to bi podrazumijevalo centralizaciju BiH i prenos imovine na državni nivo, a RS bi mogla da dobije nešto na raspolaganje. 

Rekao je i to da je "ovakav postupak poznat manir diktatora, koji dolaze iz međunarodnih krugova".

"Tada sam", kaže Dodik, odgovorio "doviđenja i prijatno".

Podsjetimo, Dodik je tvrdnje o navodnoj "nemoralnoj ponudi" koju je dobio u zamjenu za oslobađajuću presudu prvi put javno iznio prošle sedmice nakon ročišta u Sudu BiH u procesu koji se vodi protiv njega i Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka vusokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Ipak, Dodik nije otkrio ko mu je to konkretno navodno nešto nudio, niti je saopćio bilo kakve druge detalje o toj ponudi. 

Govoreći o odlasku na samit BRIKS-a u Kazanj, Dodik je kazao da je već dogovoren sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, ali i sa drugim liderima koji će prisustvuvati samitu BRIKS-a, prenosi RTRS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...