MUŠKA VLAST: U Federaciji samo tri žene na čelu općina!

One su izvojevale pobjedu nakon neizvjesne borbe.

  • Politika

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

U cijeloj Federaciji BiH samo će tri žene biti načelnice u naredne četiri godine: Benjamina Karić (SDP), Erna Merdić-Smailhodžić (SDA) i Iva Raguž (HDZ).

One su izvojevale pobjedu nakon neizvjesne borbe. Benjamina Karić tijesnim rezultatom je pobijedila u općini Novo Sarajevo, a svoju pobjedu u dobroj mjeri duguje Nedžadu Koldži, iz partije Naprijed BiH Šemsudina Mehmedovića.

Koldžo je, naime, osvojio tamak toliko glasova da spriječi pobjedu kandidata Stranke za BiH, SDA i DF-a - Muamera Bandića.

Kandidatkinja SDA, Erna Merdić-Smailhodžić, također je tijesno pobijedila u Općini Zavidovići. Njen protivkandidat bio je dosadašnji gradonačelnik Hašimom Mujanovićem iz partije Snaga naroda Rame Isaka. 

Treća žena načelnica dolazi iz Čapljine - Iva Raguž iz HDZ-a. Ona je uvjerljivije pobijedila sa nešto manje od hiljadu glasova razlike svog protivkandidata Peru Previšića iz Čapljinske neovisne liste. 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...