PREDSJEDNICA CIK-a OTKRILA: "Već su počeli stizati zahtjevi za...!"

"Već su počeli stizati zahtjevi političkih subjekata za poništenjem izbora. Nama u narednim danima ostaje da se bavimo planiranjem raspisivanja odgođenih izbora", rekla je Hadžiabdić.

  • Vijesti

  • Prije 2h  

  • 0

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić održala je press konferenciju u ponoć.

Na službenoj web stranici CIK-a, do sada je obrađeno 59,88 posto biračkih mjesta. Izlaznost iznosi 47,73 posto, bez podataka s dva biračka mjesta - Kotor Varoši i Čapljine.

"Što se tiče nepravilnosti, možemo sumirati da smo najviše prigovora (164) imali u pogledu kršenja izborne šutnje. Što se tiče povreda na izbornom mjestu, imamo prijave s kršenjem na 72 biračka mjesta.

Već su počeli stizati zahtjevi političkih subjekata za poništenjem izbora. Nama u narednim danima ostaje da se bavimo planiranjem raspisivanja odgođenih izbora", rekla je Hadžiabdić.

U skladu sa odredbama Izbornog zakona, kako je kazala, CIK objavljuje preliminarne nezvanične i nekompletne rezultate po određenom rasporedu.

"Prve u 24:00 sati na dan izbora, što smo upravo učinili, a zatim smo u obavezi da to učinimo dva puta u naredna 24 sata. Osvježavanje ovih preliminarnih rezultata ćemo imati ujutro u 9 i popodne u 15 sati.

U narednih pet dana činit ćemo to svaka 24 sata, dakle svaki dan u 15 sati, a narednih dana iza toga svakih 48 sati sve do objavljivanja konačnih i kompletnih izbornih rezultata", pojasnila je Hadžiabdić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...