POPULARNI TRAVEL BLOGGER OTKRIO: Zoran Milanović je za prekid rata u Palestini i da je Hrvatska prizna kao državu

Iličić je spomenuo kako se sa Milanovićem dotakao teme koja mu leži na srcu.

  • Regija

  • 07. Okt. 2024  

  • 0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pozvao je prije nekoliko dana u svoj ured na razgovor popularnog hrvatskog travel bloggera Kristijana Iličića.  

Kaže da je htio upoznati čovjeka koji je toliko proputovao, koji će uskoro biti prvi Hrvat koji je bio u svim državama svijeta, kako je naveo Iličić.  

"Bila mi je to izuzetna čast i doista sam bio ponosan što sam pozvan u Ured Predsjednika jer i to pokazuje da moj rad nije uzaludan i da ostavljam trag. Predsjednik Milanović mi je čestitao na dosadašnjem uspjehu i zaželio mi uspješnu realizaciju putovanja u preostale države svijeta koje još nisam posjetio. Razgovarali smo i o mojim putničkim grupama i iznenadio se kad sam mu rekao da mi je upravo sada jedna u Afganistanu. A zanimalo ga je i kako sam uspio proputovati toliko svijeta jer, kako je sam rekao, 'to košta'. Tu sam imao priliku ispričati o svome putu koji traje već 18 godina, o tome kako sam krenuo, što sam sve radio, koliko sam puno radio da bih danas bio ovdje gdje jesam", naveo je Iličić na društvenim mrežama.

Potom je spomenuo kako se sa Milanovićem dotakao teme koja mu leži na srcu. "Dotaknuli smo se i teme koja je meni osobito na srcu i bio sam vrlo ugodno iznenađen da Predsjednik RH dijeli moje mišljenje o Palestini. Iz razgovora s njim zaključio sam da je on definitivno za prekid neprijateljstva i rata na Bliskom istoku, ali i za to da Hrvatska prizna Palestinu kao državu. Svjestan je kroz kakvu patnju taj narod prolazi, a ja sam mu dodatno ispričao svoje iskustvo za posjeta Palestini", rekao je Iličić.

"Rekao sam mu kako putujem otvorena srca, kako tražim iskustva koja će me obogatiti i povezati s ljudima gdje god putujem. Uvijek nastojim razgovarati s lokalnim stanovnicima, slušati njihove priče i učiti od njih. U svakome koga susretnem vidim priliku za prijateljstvo, bez obzira na to odakle dolaze ili kakva su im uvjerenja. To je ono što me pokreće – ta mogućnost da kroz putovanja izgradim veze koje nadilaze granice, kulture i razlike. Zadržao sam se sat vremena u vrlo ugodnom razgovoru s čovjekom koji stvarno jako puno zna i argumentima objašnjava svoje stavove. Bilo je to jedno vrlo lijepo iskustvo koje mi je dalo novi vjetar u leđa", naveo je Iličić. Inače, nakon ove objave uslijedile su katastrofalne poplave u Bosni i Hercegovini, nakon čega je Iličić pozvao svoje sugrađane da pomognu makar pozivom na humanitarne telefonske brojeve.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...