NA 21. GODIŠNJICU SMRTI PRVOG PREDSJEDNIKA BiH: Erdogan se biranim riječima prisjetio Alije Izetbegovića

Alija Izetbegović je preminuo na današnji dan 2003. godine od zatajenja srca

  • Vijesti

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je poruku u povodu 21. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.

- Na godišnjicu smrti s čežnjom i rahmetom sjećam se Alije Izetbegovića, hrabrog vojnika na ratištima, mudrog vođe koji je vodio svoj narod do nezavisnosti, prvog predsjednika bratske Bosne i Hercegovine, čovjeka od ideje - navedeno je u poruci Erdogana objavljenoj na društvenim mrežama.

Alija Izetbegović je preminuo na današnji dan 2003. godine od zatajenja srca. Prema procjenama, posljednjem ispraćaju Alije Izetbegovića prisustvovalo je više od 100.000 ljudi, kao i veliki broj bosanskohercegovačkih i međunarodnih zvaničnika. Pretpostavlja se da je to bio najveći broj ljudi koji je ikada prisustvovao nekoj dženazi u Sarajevu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...