SKOK U KAZANJ; DODIK POSMATRAČ: Doputovao na Samit BRICS-a - "Imam dogovoren sastanak..."

Samir počinje u utorak.

  • Politika

  • Prije 5h  Prije 5h

  • 0

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik stigao je u Kazanj gdje će kao posmatrač učestvovati na Samitu BRICS-a.

"Članice BRICS-a baštine suverenitet i poštovanje, bez nametanja i miješanja u unutrašnje stvari drugih država", izjavio je Dodik uoči odlaska u Rusiju, prenose agencije.

Dodik je najavio da će se u Kazanju sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, kao i predstavnicima drugih članica BRICS-a.

"BRICS budi nadu, on daje šansu. Daje šansu prije svega miru, miru koji treba da bude globalna karakteristika čitavog svijeta.

Zato je važno da RS tu bude evidentiran i prisutan i da u tom pogledu možemo da ostvarimo kontkakte, kako se to kaže na marginama sa svim učesnicima tog samita. Posebno sam ponosan na činjenicu da ću učestvovati u radu, odnosno posmatranju rada tako moćne grupacije zemalja koje čine danas najznačajnije udruženje i najjaču ekonomiju na svijetu", rekao je Dodik.

Lider PDP-a Branilav Borenović sinoć se oglasio povodom Dodikove najave prisustvu BRIKS-u i žestoko ga ogolio.

U delegaciji RS u Kazanju su i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS Željko Budimir, šef Predstavništva RS u Ruskoj Federaciji Duško Perović, te savjetnik predsjednika RS Branislav Okuka.

Samit BRICS-a počinje u utorak i prema najavama biće najmasovniji do sada. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...