POBJEDNIK U KREŠEVU SE VEĆ ZNA: Ostalo je samo da se prebroje glasovi

Na izborima u Kreševu je situacija jasna već od ranije, kada je riječ o utrci za načelničku poziciju.

  • Vijesti

  • Prije 3h  

  • 0

Zatvorena su birališta na Lokalnim izborima 2024. godine u izbornim jedinicama Fojnica, Kiseljak, Konjic i Kreševo, u kojim su oni bili odgođeni zbog katastrofalnih poplava.

Na izborima u Kreševu je situacija jasna već od ranije, kada je riječ o utrci za načelničku poziciju.

Boris Marić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH), bio je jedini kandidat za načelnika općine. Nakon isteka mandata aktuelnog načelnika Renata Pejaka, Marić će preuzeti ovu funkciju, budući da nije imao protivkandidata.

Kada je riječ o Općinskom vijeću Kreševa, treba napomenuti da je na proteklim izborima provedenim 2020. godine HDZ BiH osvojio 10 od ukupno 15 mandata. Stoga ova stranka očekuje značajan uspjeh na izborima.

Na listi HDZ-a BiH nalazi se 20 kandidata za Općinsko vijeće, SDA ima 12 kandidata. SDP BiH je kandidirao deset osoba, dok je HDZ 1990, koji se također bori za udio u političkoj slici općine, predstavio listu od 15 kandidata. HSP BiH je sudjelujovao s dva kandidata.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...