NIJEMAC JE PREPORODIO BARCELONU: Pogledajte kako su Katalonci demolirali Sevillu na svom stadionu, Yamal je ponovo oduševio... (VIDEO)

Barcelona se sa nova tri boda dodatno učvrstila na prvom mjestu i sada ponovo ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, a Sevilla se nakon četvrtog poraza u ovoj sezoni nalazi na 13. poziciji.

  • Sport

  • Prije 2h  Prije 1h

  • 0

Barcelona je na domaćem terenu u okviru 10. kola La Lige dočekala Sevillu i ostvarila ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1.

Sevilla je na gostovanje u Barcelonu stigla sa nizom od tri utakmice bez poraza, a da će na Camp Nou teško izbjeći poraz bilo je jasno već nakon prvih pola sata igre jer je Barcelona već do 28. minuta imala prednost od 2:0. Prvo je u 24. minuti sa bijele tačke precizan bio Robert Lewandwoski, a četiri minute na asistenciju Lamine Yamala pogađa Pedri za 2:0. Igrao se 39. minut kada je poljski napadač postigao novi gol za ubjedljivo vodstvo od 3:0. Do kraja prvog dijela Sevilla se našla u problemu jer je zbog povrede teren morao napustiti Ejuke.

U drugom dijelu ponovo prinutna izmjena u redovima Seville, ovog puta je u 70. minuti igru zbog povrede napustio Suso. Finiš susreta donio je novi gol domaćina, mladi Pablo Torre je pogodio za 4:0, a nedugo nakon toga gol za 4:1 postigao je devetnaestogodišnji ofanzivac Seville, Stanis Idumbo kome je gol protiv Barcelone bio prvijenac u La Ligi. Konačnih 5:1 u 88. minuti postavio je Pablo Torre svojim drugim golom na susretu.

Barcelona se sa nova tri boda dodatno učvrstila na prvom mjestu i sada ponovo ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, a Sevilla se nakon četvrtog poraza u ovoj sezoni nalazi na 13. poziciji. Pred Barcelonom su dvije izuzetno teške utakmice, prvo će u okviru Lige prvaka ugostiti minhenski Bayern, a nakon toga u narednom kolu La Lige će igrati El Clasico protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu. Sevilla nema evropskih obaveza ove sezone pa će u narednom kolu gostovati Espanyolu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...