DRAMA U ŠKOLI: Problematični učenik iznenada se vratio, direktor podnio ostavku, nema nastave...

Sva djeca koja, pak, dođu u školu, bit će zbrinuta, poruka je Učiteljskog vijeća škole.

  • Društvo

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Direktor škole u susjednoj Hrvatskoj u kojoj se nenadano pojavio problematični učenik 4. razreda podnio je neopozivu ostavku "zbog sustavnoga pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu školu", javlja RTL.

Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške direktoru te djeci i roditeljima da se od utorka neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi. Sva djeca koja, pak, dođu u školu, bit će zbrinuta, poruka je Učiteljskog vijeća škole.

Učiteljsko vijeće škole smatra da ih se omalovažava te da im se nigdje, niti u jednom postupku, ne daje za pravo iznijeti svoje mišljenje, objavili su roditelji okupljeni u Vijeće roditelja.

Podsjetimo, devetogodišnjak problematičnog ponašanja vratio se na nastavu, a roditelji ostalih učenika odmah su povukli svoju djecu iz škole. Tvrde da to nije dogovor na koji su pristali nakon sastanka kod pravobraniteljice.

Njihov se advokat ponovno sastao s pravobraniteljicom te se traži novo rješenje. U suprotnom, kažu roditelji, bojkot se nastavlja.

"Danas sam održao jedan konstruktivan sastanak u uredu pravobraniteljice, tamo sam zajamčio da ćemo se mi kao odvjetnici i dalje držati povjerljivosti. Zamolio sam je da intervenira gdje god može vezano uz poštivanje tih mjera. Nadamo se da će se nastaviti pridržavanje tih mjera, kakvo je bilo do sada", rekao je Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja, za HRT.

"Dio sudionika sastanka odstupio je od onoga što je dogovoreno na sastanku, odnosno ne pridržavaju se dogovora. S obzirom na to, roditelji djece osjećaju se izigrano i razočarano, smatraju da je dio tih mjera poduzet, dio tih izjava dan isključivo kako bi tadašnja eskalirana situacija završila, a da je moguće bilo nekakvih figa u džepu", kazao je Čurin za Novu TV.

Prije 15 dana učenici četvrtog razreda ove zagrebačke osnovne škole vratili su se na nastavu nakon što su pet dana bojkotirali nastavu zbog problematičnog đaka koji je u njihov razred premješten iz druge škole zbog neprimjerenog ponašanja.

"Roditelji su dobili jamstva", izjavio je tada odvjetnik grupe roditelja Klaudio Čurin koji nije iznio detalje dogovora, ali je rekao da su na sastanku dana jamstva roditeljima da će "sve institucije obaviti sve što im je u nadležnosti da se osigura sigurnost njihove djece na nastavi".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...