BURNA RASPRAVA IZMEĐU ZAHIRAGIĆA I MIE KARAMEHIĆ ABAZOVIĆ: "Vama ne bih dokazivao svoju potenciju"

Njenu reakciju prenijeli su brojni mediji, a na Facebook stranici jednog medija svoj komentar ostavio je i sam Zahiragić koji je kazao da je u pitanju seksistička izjava.

  • Mini market

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Delegat u Domu naroda PFBiH Haris Zahiragić gostovao je nedavno na N1 televiziji gdje je u jednom momentu ušao u verbalni okršaj sa novinarkom Sunčicom Lukić.

Njihova rasprava izazvala je mnogo reakcija u javnosti, a jedna od njih stigla je od Mie Karamehić Abazović, zastupnice u Predstavničkom domu PSBiH.

"Bahati, osioni primitivac i siledžija kojem mjesto nije u politici. Ovakva agresivnost nije znak snage kako se tješe horde SDA botova (i poneki nekada crveni novinar) već impotencije i nesposobnosti da pruži koherentan odgovor na pitanje", rekla je Karamehić Abazović.

Njenu reakciju prenijeli su brojni mediji, a na Facebook stranici jednog medija svoj komentar ostavio je i sam Zahiragić koji je kazao da je u pitanju seksistička izjava.

  image

Zahiragićeva reakcija / 

"Vaš komentar smatram politički nekorektnim, čak i nepristojnim. Ovo je čisti seksizam, a degutantno je da se bilo čija (im)potencija uvodi u politički diskurs. To je ispod nivoa, čak i za zastupnicu NIP-a.

Naravno, zadnja ste osoba kojoj bih imao potrebu dokazivati bilo kakvu potenciju. Također, iako ste često veoma agresivni u javnim istupima, nisam sebi nikada dao za pravo da nagađam, barem ne javno, čega je to nedostatak.

Kulture, pristojnosti ili čega već... Neću ni ovaj put", napisao je Zahiragić.

Nedugo nakon Zahiragićevog komentara ponovo se na društvenim mrežama oglasila Karamehić Abazović koja je rekla da je pod "impotencijom" mislila na intelektualnu impotenciju.

image

Objašnjenje parlamentarke Karamehić Abazović

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...