JOŠ LOŠIH VIJESTI ZA VUČIĆA: Novi izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju ima veliku prednost, režim u Beogradu će ponovno podivljati...

Sudionik je Domovinskog rata, a domaćoj javnosti je poznat po izjavama negativnim po Vučićev režim u Srbiji.

  • Regija

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 12

Tonino Picula (63), koji je danas izabran za izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju, hrvatski je političar iz Socijaldemokratske partije Hrvatske i europarlamentarac od 2013. godine.  

Na toj poziciji zamijenit će Vladimira Bilčika, na poziciji koju je prethodnih 10 godina držala Europska pučka stranka (EPP).

Najpoznatiji je kao ministar vanjskih poslova u vladi Ivice Račana (2000-2003), ali i kao član hrvatskog Sabora, predstavnik Sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a, te kao gradonačelnik Velike Gorice.

U posljednjem sazivu Europskog parlamenta radio je kao koordinator SD u Odboru za vanjske poslove (AFET), bio predsjednik Radne skupine za Zapadni Balkan u AFET-u, stalni izvjestitelj EP za odnose sa SAD-om i Crnom Gorom.

Radio je i kao izvijestitelj EP za preporuke o Zapadnom Balkanu uoči zagrebačkog summita, ali i kao član delegacije za odnose s BiH i Kosovom i zamjenik člana delegacije u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Srbije.

Sudionik je Domovinskog rata, a domaćoj javnosti je poznat po izjavama negativnim po Vučićev režim u Srbiji.

Politolog Davor Gjenero kratko je za "Slobodnu Bosnu" komentirao izbor Tonina Picule.

-Gospodin Tonino Picula, za razliku od svoga prethodnika, ima veliku prednost. Naime, Picula se neće uzrujati, neće planuti, a u Srbiji bi zbog njegovih izvještaja vlast i mediji ponovno mogli podivljati, kazao je Gjenero za "SB".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...