BEOGRADSKI PROFESOR U NEVJERICI: Pozorište u kući Republike Srpske, iskustvo na heroinu i pravoslavni…

Uslijedile su oštre reakcije.

  • Regija

  • Prije 2h  Prije 1h

  • 0

Glumac, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja postavljen je za novog direktora Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Tu je vijest komentirao ugledni beogradski profesor Ivan Videnović, aludirajući na činjenicu da je Pejaković liječeni narkoman koji je spašavajući se iz narkomanskog pakla otišao u drugu krajnost, postavši rigidi tumač i sljedbenik pravoslavlja.

Uslijedile su oštre reakcije.

Podsjetimo, Nikola Pejaković je rođen u Banjoj Luci 1966. godine. Posljednjih godina je poznat kao scenarist i autor serija "Meso", "Kosti" i "Advokado".

Pejaković je održao govor na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske, a poznat je i kao gorljivi promotor svetosavlja i politike Milorada Dodika.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...