ŠTETA IZNOSI OKO 2,5 MILIONA EURA: Kada će biti obnovljen željeznički saobraćaj nakon poplava?

Iz Javnog preduzeća Željeznica Federacije BiH rekli su da procijenjena šteta iznosi oko 2,5 miliona eura, a da će sredstva za obnovu obezbijediti entitetska Vlada Federacije BiH.         

  • Društvo

  • Prije 3h  

  • 0

Za saniranje željezničke pruge na području Jablanice u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koja je oštećena u nedavnim poplavama, biće potrebno dva do tri mjeseca, rečeno je danas Hini iz Željeznica Federacije BiH.

Iz Željeznica je rečeno da su najveća oštećenja nastala na dionici željezničke pruge između naselja Donja Jablanica i Grabovica, gdje je u poplavama i odronima stijenja i stradao najveći broj ljudi.        

"Naše procjene su da će biti potrebno minimalno dva do tri mjeseca za uspostavljanje željezničkog saobraćaja na dionici pruge Donja Jablanica-Grabovica", naveli su iz Željeznica, napominjući da su na nekoliko mjesta pruge doslovno pretvorene u viseći most zbog toga što su bujice potpuno odnijele nasipe, a velike količine kamenja su oštetile prugu i željezničku infrastrukturu.      

Iz Javnog preduzeća Željeznica Federacije BiH rekli su da procijenjena šteta iznosi oko 2,5 miliona eura, a da će sredstva za obnovu obezbijediti entitetska Vlada Federacije BiH.         

Najveću štetu od obustavljanja željezničkog saobraćaja ima Željeznica Federacije BiH, ali i Luka Ploče, kao i veliki broj kompanija u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.         

Procjenjuje se da u Luci Ploče stoji oko 400.000 tona razne robe za potrebe kompanija iz BiH.       

Roba koja se do sada prevozila željeznicom uključuje ugalj, koks, naftu, proizvode od čelika, šećer, kao i ostale vrste robe u kontejnerskom transportu, rekli su iz Željeznica Federacije BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...