POTVRĐENO: U Istočnom Sarajevu uhapšen Đorđe Ždrale

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, Đ.Ž.  terete da je počinio krivično djelo  nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

  • Hronika

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Policija je uhapsila Đorđa Ždralu iz Istočnog Sarajevam koji je odranije poznat policiji a kojeg sumnjiče da je pucao u ugostitljeskom objektu "Perla" u Istočnom Novom Sarajevu, potvrđeno je "Nezavisnim".

Pucnjava se desila u noći 22/23. oktobra u Dečanskoj ulici i niko nije povrijeđen.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, Đ.Ž.  terete da je počinio krivično djelo  nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu i saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi.

"Tom prilikom je pronađen jedan gasni pištolj i 51 komad metaka kalibra 9 mm. Takođe, vršeni su pretresi objekta na još tri lokacije području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, a koje koriste B.D. i K.P. iz Istočnog Novog Sarajeva. U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog nadležnom  tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom  djelu", navode iz policije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...