OGLASILA SE IRANSKA VOJSKA: U izraelskom napadu ubijena su...

U priopćenju se navodi da su vojnici izgubili živote "braneći iransku sigurnost i sprječavajući štetu iranskom narodu i interesima". Dodaje se da su vojnici ubijeni u napadu "projektila koje je lansirao zločinački cionistički režim".

  • Svijet

  • Prije 3h  Prije 2h

  • 0

Dva iranska vojnika ubijena su u napadu Izraela na Iran, objavile su danas Oružane snage Irana, prenosi Anadolija.

U priopćenju se navodi da su vojnici izgubili živote "braneći iransku sigurnost i sprječavajući štetu iranskom narodu i interesima". Dodaje se da su vojnici ubijeni u napadu "projektila koje je lansirao zločinački cionistički režim".

Iranska vojska nije precizirala mjesto napada ni razmjer štete, dodajući da će više detalja uskoro biti objavljeno.

Strah od eskalacije

Sigurnosni izvori kazali su da je napad počeo oko 2:30 po lokalnom vremenu. Iranske zračne snage tvrde da su mete izraelskog napada bile lokacije u glavnom gradu Teheranu te provincije Khuzestan i Ilam i da je njihova obrana "uspješno osujetila udare", prenijeli su državni mediji. Dodaje se da je na nekim mjestima prijavljena "ograničena šteta", a istraga je u tijeku.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da je operacija usmjerena na iranska postrojenja za proizvodnju raketa, raketnih sustava zemlja-zrak i drugu infrastrukturu protuzračne obrane.

Rijedak direktan napad na iranske vojne lokacije uslijedio je nakon iranskih raketnih napada na ciljeve u Tel Avivu i okolici 1. listopada, kao odgovor na izraelska ubojstva vođe Hezbolaha Hassana Nasrallaha, vođe Hamasa Ismaila Hanije i zapovjednika iranske revolucionarne garde Abbasa Nilforoushana.

Iran je ranije upozorio da će svaki napad Izraela izazvati "oštriji odgovor", što povećava strahove od totalne eskalacije sukoba na Bliskom istoku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...