TEŠKE RIJEČI ZAHAROVE: "Kako je vaša sudbina gora od sudbine Evrope"

Šef države poziva građane da izađu na masovni protest.

  • Regija

  • Prije 3h  

  • 0

Marija Zaharova, glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije, reagujući na izjavu predsjednice Gruzije Salome Zurabišvili o nepriznavanju rezultata parlamentarnih izbora, izrazila je sumnju u osnovanost takve odluke.

Zaharova je dovela u pitanje Zurabišviline argumente u vezi sa evropskom budućnošću Gruzije i istorijskim značajem zemlje.

„Imam pitanje za Zurabišvili: kako je gruzijska budućnost gora od evropske? Gruzija je, da podsetim, starija od Francuske“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je, također, napomenula da je gruzijska predsjednica optužila izbore da podrazumevaju „potčinjavanje Gruzije Rusiji“ i insistirao da je nemoguće oduzeti evropsku budućnost Gruzije.

Pored toga, ruski diplomata je istakla nedoslednost Zurabišvilijevih argumenata, ukazujući na duboke historijske korene Gruzije i važnost sopstvenog kulturnog identiteta zemlje.

Zaharova je skrenula pažnju na to da unutrašnja i vanjskopolitička pitanja treba rješavati na osnovu stvarnih interesa građana i uzimajući u obzir historijski kontekst.

Zurabišvili je ranije izrazila neslaganje sa rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora. Šef države poziva građane da izađu na masovni protest.

Stranka Mihaila Sakašvilija, bivšeg predsjednika Gruzije, također je ranije izrazila svoje neslaganje sa izbornim rezultatima, bojkotujući rad parlamenta. Osim toga, opozicija je najavila početak protesta 27. oktobra.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...