Regija
UGLEDNI MAGAZIN "POLITICO" ANALIZIRA: Pretvara li se Srbija u rudarsku koloniju EU-a?
Prije 22 min0
Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Gastro
11. Apr. 2025
0
Dinstanje mesa zahtijeva strpljenje i tačne korake kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan.
Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu.Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Koristite lonac s debelim dnom radi ravnomjerne raspodjele toplote. Prvi korak je zapržiti meso na visokoj temperaturi – to pomaže da zadrži prirodne sokove.
Zatim se dodaje mala količina vode ili temeljca. Važno je da meso ne pliva, jer se dinstanje razlikuje od klasičnog kuhanja. Poklopac omogućava pari da kruži i dodatno omekšava meso.
Uz pravi pristup, dobit ćete jelo koje se topi u ustima i oduševljava bogatim ukusom.
Regija
UGLEDNI MAGAZIN "POLITICO" ANALIZIRA: Pretvara li se Srbija u rudarsku koloniju EU-a?
Prije 22 min0
Evropa
NIŠTA OD NASLJEDNIKA "RAFALA": Evropski megaprojekt pred raspadom!?
Prije 28 min0
Evropa
AKO VAS PUT VODI U VENECIJU: Informišite se o cijenama ulaznice za posjetu ovom gradu
Prije 33 min0
Šareni svijet
"TO VIŠE NEĆEMO PRODAVATI!": Kompanija koja proizvodi Toblerone razbjesnila obožavatelje
Prije 39 min0
Gastro
IDEJA ZA SUPER UKUSNU SALATU: Uz nekoliko sastojaka iz frižidera napravite ovu laganu i hranjivu salatu...
17. Apr. 20250
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
17. Apr. 20250
Gastro
TRIK JE VRLO JEDNOSTAVAN: Pogledajte kako od jedne litre mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
16. Apr. 20250
Gastro
KLASIČNI ITALIJANSKI RECEPT ZA KANELONE: Napravite sporo kuhani ragu preliven kremastim...
16. Apr. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.