ČESTA GREŠKA: Nemojte preskakati ovaj korak kada dinstate meso

Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.

  • Gastro

  • 11. Apr. 2025  

  • 0

Dinstanje mesa zahtijeva strpljenje i tačne korake kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan.

Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu. 

Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.

Koristite lonac s debelim dnom radi ravnomjerne raspodjele toplote. Prvi korak je zapržiti meso na visokoj temperaturi – to pomaže da zadrži prirodne sokove.

Zatim se dodaje mala količina vode ili temeljca. Važno je da meso ne pliva, jer se dinstanje razlikuje od klasičnog kuhanja. Poklopac omogućava pari da kruži i dodatno omekšava meso.

Uz pravi pristup, dobit ćete jelo koje se topi u ustima i oduševljava bogatim ukusom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...