BRZO I LAKO: Pripremite španjolsku tortilju i oduševite ukućane

Savršena je kao glavno jelo, predjelo ili ukusna užina, topla ili hladna.

  • Gastro

  • Prije 5h  

  • 0

Španjolska tortilja klasično je, jednostavno jelo od krumpira, luka i jaja koje oduševljava svojom sočnošću i punim okusom. 

Sastojci:

4 krompira
1 luk
4 jaja
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Ogulite i narežite krompir na tanke šnite, a luk na tanke polumjesece. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite krompir i luk dok ne omekšaju i lagano ne porumene. U zdjeli razmutite jaja, posolite i popaprite. Ocijedite višak ulja iz tave, zatim prelijte razmućena jaja preko krumpira i luka. Pecite na laganoj vatri 10-15 minuta, poklopljeno, dok se tortilja ne stisne. Pažljivo je preokrenite na tanjur i vratite u tavu da se dopeče s druge strane. Poslužite toplu ili hladnu, rezanu na kriške.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...