NOVI MOMENTI UOČI EUROSONGA: Baby Lasagna i njegov mačak osvanuli u slikovnici (FOTO)

Mačak je nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme.

  • Show

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Od kada se pojavio na pozornici Dore Baby Lasagna postao je muzička senzacija koji se iskazao i kao veliki ljubitelj životinja, posebice mačaka.

Ponosni cat-dad osvojio je publiku pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" u čije su se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice “Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo”.

Upravo kroz perspektivu mačka Stipe ispričana je avantura zvana "Rim Tim Tagi Dim"- Mačak je nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku. Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu. "Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno", otkriva Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu. Foto: Press Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne, navodi Gloria.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...