STRAŠNE UVREDE DUDIĆU I NJEGOVIM FUDBALERIMA: "Prokleta avlija, puna je balija"

Navijači Vojvodine istaknuli su gnusan transparent:

  • Sport

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Vojvodina se nalazi pred žestokom sankcijom zbog navijačkih ispada u meču polufinala Kupa Srbije, sa Radničkim 1923, na kragujevačkom stadionu „Čika Dača“.

Pristalice novosadskog superligaša tokom utakmice u Šumadiji iskazali su više puta ponašanje sa elementima nacionalizma, rasizma i vjerske netrpeljivosti.

Meta je bio cijeli Kragujevac, ali posebno Feđa Dudić i fudbaleri bošnjačke nacionalnosti u redovima Radničkog 1923.

Navijači Vojvodine istaknuli su gnusan transparent:

“Prokleta avlija, puna je balija!”, stajalo je na transparentu.

Osim Dudića ova skandiranja morali su slušati i ostali bošnjački fudbaleri u redovima Radničkog, Mehmed Ćosić i Besim Šerbečić.

Čula su se uvredljiva skandiranja više puta, na tribini je okačeno još nekoliko spornih zastava, zbog čega će Vojvodina, sasvim izvjesno, biti žestoko kažnjena. Službena lica do tančina su u izvještajima opisala sporne sadržaje i predmet se brzo našao na Terazijama 35. Transparenti su brzo uklonjeni sa tribina.

Odluka je na Disciplinskoj i etičkoj komisiji FSS, koja je na sjednici u četvrtak pokrenula postupak protiv novosadskog superligaša.

Kako saznaje Sport Klub, na tribini sa navijačima Vojvodine našli su se i pojedini članovi klupskog rukovodstva, na čelu sa predsjednikom Dragoljubom Zbiljićem.

Aveti prošlosti na „Čika Dači“ skupo će koštati Vojvodinu. Plasman Novosađanima u finale obezbijedio je Seid Korać, golom u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Nije to, međutim, smetalo navijačima crveno-bijelih da burno proslave pogodak defanzivca, rođenog u Luksemburgu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...