NOVA NOGOMETNA PRAVILA U ENGLESKOJ: Ovaj postupak odmah će se kažnjavati crvenim kartonom

Engleski nogometni savez (FA) donio je mjere za "novi normalni" nogomet.

  • Sport

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Engleski nogometni savez (FA) odlučio je da u novi pravilnik ugradi odredbu da se namjerno kašljanje u smjeru protivnika ili sudije kažnjava crvenim kartonom, objavio je u ponedjeljak londonski "Times".

Podužim dokumentom, koji je već stupio na snagu, sudijama se daju upute kako postupati u određenim situacijama dok su na snazi epidemiološke mjere zaštite od širenja zaraze novim koronavirusom.

Novi pravilnik bit će primijenjen na utakmicama svih nivoa u Engleskoj, a njime je izjednačen čin udaranja suparnika ili sudije s namjernim kašljanjem u njihovom smjeru. U oba se slučaja takav postupak kažnjava direktnim crvenim kartonom, odnosno isključenjem.

Sudije neće moći kažnjavati igrače koji se ne pridržavaju odredbi o držanju socijalne distance, primjerice za grljenje kod proslavljanja pogotka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...