MILORAD KRENUO DRAGANOVIM STOPAMA: Promociji Dodikove nove knjige bi pozavidjeli i u Sjevernoj Koreji…

Knjiga "Volja naroda" člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koja je, kako kažu promotori, posvećena odbrani, očuvanju i napretku Republike Srpske sinoć je predstavljena u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

  • Društvo

  • 02. Okt. 2021  

  • 0

Knjiga sadrži govore Milorada Dodika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, njegovo obraćanje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, medijske istupe, te Dodikove govore u izbornim kampanjama.

Priređivač knjige Milan Ljepojević rekao je novinarima da ova knjiga predstavlja svjedočanstvo o vremenu od septembra prošle godine do aprila ove godine.

- Ova knjiga jesu govori Milorada Dodika, ali su to i govori o Republici Srpskoj. Knjiga je od prve do posljednje strane posvećena Republici Srpskoj, njenoj odbrani, očuvanju, napretku i razvoju - rekao je Ljepojević.

On je dodao da ova knjiga predstavlja savršenu analizu stanja odnosa u Republici Srpskoj, BiH, regionu, Evropi i svijetu.

- Ona se prvenstveno fokusira na Dejtonski mirovni sporazum, na analizu Aneksa 10 kojim se uvodi visoki predstavnik, kao i analizu Aneksa četiri koji je Ustav BiH, kojim su jasno određeni svi pojmovi Dejtonskog mirovnog sporazuma - rekao je Ljepojević.

„Ova knjiga potvrđuje da je Milorad Dodik mnogo glasan, da se njegov glas daleko čuje, da je njegov glas došao do Kine, Rusije i čuje se u gotovo cijelom svijetu“, ističe Ljepojević.

Recenzent knjige Franc Sošnja rekao je da se u ovoj, petoj knjizi Milorada Dodika, mogu vidjeti poruke kojim putem treba da ide Republika Srpska i upozoravanja na sve opasnosti koje se sada dešavaju i kako da se njima suprotstavi.

- Volja naroda bila je da SNSD ostvari najveću pobjedu 2020. godine na lokalnim izborima i najveći rezultat - dodao je Sošnja.

Profesor na Univerzitetu u Banjoj Luci Saša Mićin rekao je novinarima da ova knjiga predstavlja političku orijentaciju Milorada Dodika i platformu na kojoj on razvija svoje politike.

- Milorad govori sve ono što u stvari narod misli. To potvrđuju rezultati izbora, a naziv knjige je zato `Volja naroda`. To traje već 12 godina. S tim pravom možemo reći da je Milorad Dodik ne samo vrstan političar, nego u pravom smislu riječi on je i narodni tribun koji iskazuje sve ono što narod misli i osjeća na ovim prostorima - naglasio je Mićin.

Bilo kako bilo, Milorad Dodik u stopu prati svog strateškog partnera Dragana Čovića koji je također vrsni „pisac“.

Podsjetimo, Čović je također nedavno promovirao nekoliko tomova vlastite knjige.

Četveroknjižje “Iznad crte” Dragana Čovića „književni“ je uradak prvog čovjeka HDZ-a BiH koje bi trebalo govoriti o dvije decenije njegovog političkog puta.

Četiri toma Čovićeve knjige koncipirana su na oko 3.000 stranica, a uključuju Čovićeve govore u protekle dvije decenije. Drugi tom knjige govori o njegovim susretima s vjerskim velikodostojnicima, dok treći obuhvata intervjue i medijske nastupe. Četvrti tom knjige fokusiran je na susrete koje je imao sa svjetskim liderima.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...