PAKT HRVATSKE I MAĐARSKE: Bez reforme nema izbora u BiH

Večernji list danas piše o paktu između Hrvatske i Mađarske koje su stava da bez reforme nema izbora u BiH.

  • Regija

  • 16. Feb. 2022  16. Feb. 2022

  • 26

Vijeće za vanjske poslove EU u ponedjeljak će raspravljati i o BiH. 

Večernji list danas piše o paktu između Hrvatske i Mađarske koje su stava da bez reforme nema izbora u BiH.

Evropska služba za vanjsko djelovanje (EEAS) predložila je da sve države članice i institucije EU zauzmu stav da se jesenski izbori u BiH trebaju održati nezavisno o tome hoće li reforma izbornog zakonodavstva uspjeti, piše ovaj list i dodaje da nezvanično saznaje da se Hrvatska oštro usprotivila toj ideji.

Navodno, Hrvatska tvrdi da bi takva poruka smanjila pritisak koji je potreban da bi se među političkim liderima u BiH postigao dogovor o ustavnoj i izbornoj reformi u posljednji tren. Mađarska je navodno ostavila dojam kako dijeli stav Hrvatske.

Ali Italija, Slovenija i još barem dvije zemlje izrazile su stav suprotan od Hrvatske, piše Večernji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...