PEĐA GRBIN, SLIKOVITO: "Bagra, prevarili su svakog građanina Hrvatske, popi*ali su se po svima nama"

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentira će na izvanrednoj konferenciji za novinare priopćenje i upozorenje Ustavnog suda, najavio je SDP.

  • Regija

  • 19. Apr. 2024  19. Apr. 2024

  • 0

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost doveo u poziciju da ne može biti mandatar za sastav buduće Vlade kao ni premijer.

"Gospodinu Šeparoviću bih preporučio da pročita Ustav. Ne mora čitati daleko. Ustav kaže da narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika. Narod je svoje zastupnike izabrao u srijedu. Nama su neke stvari bile zabranjene za govoriti i toga smo se držali.

Ovo je tolika sramota da ne zaslužuje da se zove državni udar. Popi*ali su se na sve nas. Na sve ljude koji su glasali na ovim izborima, zakoju god opciju da su glasali. Jer su odlučili da bez obzira na to za koga ljudi glasaju, da oni mogu zato što im se tako hoće, to promijeniti.

Kad sam ga slušao shvatio sam da bi taj gnjus da su rezultati izbora bili samo malo drugačiji bio spreman i te izbore poništiti.

Obezvrijedili su pravo građana da biraju svoje predstavnike, a nas da napravimo ono na što nas Ustav ovlašćuje.

"Jedini predsjednik Vlade smije biti Andrej Plenković, a sve ostalo ćemo mi poništiti, upravo to su poručili. Neće vam proći", rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...