ŠEF NATO-a ZABRINUT: "Niko nema koristi od rata na Bliskom istoku"

Prema medijskim izvještajima, Izrael je napao iransku pokrajinu Isfahan rano u petak.

  • Svijet

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Glavni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost zbog situacije na Bliskom istoku nakon izraelskog napada na Iran.

"Ključno je da sukob ne izmakne kontroli, i stoga pozivamo sve strane da se suzdrže", rekao je Stoltenberg danas u Bruxellesu. "Niko nema koristi od rata na Bliskom istoku", rekao je.

Prema medijskim izvještajima, Izrael je napao iransku pokrajinu Isfahan rano u petak kao odgovor na veliki napad Irana dronovima i projektilima prošli vikend, prenosi Hina.

Prema izraelskim novinama Jerusalem Post, napad je ciljao zračnu bazu u Isfahanu, nedaleko od iranskih nuklearnih postrojenja. Međutim, prema Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA), nuklearna postrojenja nisu pogođena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...