POZNATA I GLAVNA TEMA: U Briselu nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača bio je 18. aprila u Briselu.

  • Regija

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

U Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine i očekuje se da će glavna tema biti zabrana upotrebe dinara na Kosovu, prenosi RTS. Glasnogovornik Evropske komisije Peter Stano najavio je odvojene razgovore sa delegacijama i zajednički trojni sastanak.

Delegaciju Beograda, u kojoj se nalaze brojni eksperti, ponovo će predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, dok se sa prištinske strane očekuje učešće njenog glavnog pregovarača Besnika Bisljimija.

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača bio je 18. aprila u Briselu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...