NEIZVJESNOSTI DOLAZI KRAJ: Pivić sazvao skupštinu SDA Mostar

Izvjesno je da će na čelu mostarske SDA, prema raspoloženju delegata, doći do promjene i da će Čolaković naslijediti Marića.

  • Vijesti

  • 25. Apr. 2024  

  • 3

Predsjednik Izborne komisije SDA BiH, Nezir Pivić sazvao je Izbornu skupštinu gradske organizacije SDA Mostar za subotu, 27. aprila u 17 sati.

Da podsjetimo, obzirom da je izborni proces prekinut a ključni članovi rukovodstva SDA Mostar na čelu sa Salemom Marićem podnijeli ostavku, nastupio je vakum.

Odlukom Predsjedništva SDA od 19. aprila ove godine zadužena je Izborna komisija SDA BiH na čelu sa Pivićem da organizuje Izbornu skupštinu.

Na dnevnom redu subotnjeg zasjedanja je Izbor predsjednika GO SDA Mostar gdje će delegati birati između Salema Marića i Alisa Čolakovića, kao i izbor potpredsjednika i članova IO SDA Mostar.

Osim toga, biće izabrani i članovi kantonalne Skupštine KO SDA HNK ispred GO SDA Mostar te članovi IO SDA HNK i kandidat za predsjednika KO SDA HNK.

Izvjesno je da će na čelu mostarske SDA, prema raspoloženju delegata, doći do promjene i da će Čolaković naslijediti Marića.

Da li će vjetrovi promjena “otpuhati” i Edina Mušića sa mjesta predsjednika KO SDA HNK znaćemo, moguće je, već u subotu, prenosi Mostar live.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...