SOCIJALISTIČKA PARTIJA PUCA PO ŠAVOVIMA, IZBAČENI SELAK PRIJETI ĐOKIĆU: „Vrlo brzo ćemo vidjeti stvarnu sliku; Nas pet poslanika smo jedinstveni, pridružuje nam se i…“

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak tvrdi da je nelegalno njegovo isključenje iz Socijalističke partije (SP), te da je član te stranke sve dok na žalbu ne odgovori statutarna komisija

  • Politika

  • 27. Jan. 2020  27. Jan. 2020

  • 0

On je u pisanoj izjavi istakao da je jučerašnja sjednica Glavnog odbora SP-a sazvana nelegalno.

-Nije čak usvojen ni dnevni red na sjednici Izvršnog odbora. Samo 15 ruku je dignuto za isključenje i to dovoljno govori - naveo je Selak.

Pozvao je na jedinstvo u partiji i na, kako je istakao, sprečavanje samovolje jednog čovjeka, koji zbog ličnih interesa pokušava da je pocijepa.

Tvrdi da se predsjednik SP-a Petar Đokić u, kako je naveo, strahu "poslužio obmanama i falsifikatima, ali to je uvijek kratkog daha".

-Vrlo brzo ćemo vidjeti stvarnu sliku. Nas pet poslanika smo jedinstveni i složni da nastavimo započeto, a uskoro će nam se pridružiti i šesti. Naši članovi, među kojima su i osnivači SP-a, nisu nam dali da odustanemo. Mnogo ljudi vjeruje u ovo što radimo i svaki pravi socijalista je protiv privatizacije partije i okretanja leđa bazi i građanima - ustvrdio je Selak, koji je isključen iz stranke zajedno sa šefom Kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Maksimom Skokom i predsjednikom SP-a za regiju Krajina Milenkom Savanovićem, jer su prethodno tražili Đokićevu ostavku.

Njihova isključenja jučer je potvrdio Glavni odbor stranke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...