NA MUCI SE POZNAJU JUNACI: Ovo je Nermin Abdić, novi šef Kriznog štaba Crne Gore…

Novi šef Kriznog medicinskog štaba (KMŠ), koji se bavi organizacijom zdravstvenog sistema tokom epidemije Covida-19, nakon jučerašnjih ostavki, bit će Nermin Abdić.

  • Regija

  • 08. Sep. 2020  08. Sep. 2020

  • 0

Riječ je o aktuelnom direktoru Urgentnog centra Kliničkog centra.

Ostavke su podnijeli šef KMŠ-a Ranko Lazović i član Nemanja Radojević, a razlozi za to su različiti.

“U proteklih više mjeseci svjedoci smo predizbornih i postizbornih dešavanja, u tom kontekstu teško je ne naći analogiju s Ivom Andrićem, kada je govorio o kugi i koleri u Sarajevu u 19. vijeku i zaključio da se bolesti mijenjaju, a ponašanje ne”, kazao je Nemanja Radojević.

On je rekao da ne ulazi u motive ponašanja ljudi, jer bi time izašao iz opsega medicinske struke i nauke, a posebno humanističkog pristupa da je jedini medicinski cilj zdravlje ljudi.

“Posvećen tom cilju, u datim okolnostima ja razumijem da ne mogu ostvariti takve ciljeve i danas sam podnio ostavku na članstvo u Kriznom medicinskom štabu NKT-a”, rekao je Radojević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...