NOVI MASAKR IZRAELSKIH VOJNIH PILOTA: Ubijena 73 Palestinca, većinom žene i djeca; U saopćenju Ureda za medije Vlade u Gazi...

(...) navodi se da su izraelski ratni avioni počinili užasan masakr izvodeći napade na naselja u Meshru Beyt Lahiya.

  • Svijet

  • Prije 4h  Prije 4h

  • 0

U napadu Izraela na regiju Mesru Beit Lahiya, na sjeveru Pojasa Gaze, poginule su najmanje 73 osobe, a deseci su ranjeni, javlja Anadolija.  

U saopćenju Ureda za medije Vlade u Gazi navodi se da su izraelski ratni avioni počinili užasan masakr izvodeći napade na naselja u Meshru Beyt Lahiya.  

Navedeno je da je najmanje 73 Palestinca, većinom djeca i žene, poginuli, a deseci ljudi povrijeđeni i nestali u napadu.  

Istaknuto je kako je riječ o masakru koji je izveden istovremeno s kolapsom zdravstvenog sistema na sjeveru Gaze, te da je izraelska vojska od zdravstvenih radnika zatražila hitnu evakuaciju bolnica, blokirala ulaz goriva u bolnice, a također su prekinuli komunikaciju i internetske usluge u regiji, uzrokujući tako duboku humanitarnu krizu.  

Oštro je osuđen novi masakr koji je počinio Izrael i etničko čišćenje žena i djece te se poziva međunarodna zajednica na osudu tih zločina.  

U saopćenju se ističe da su za genocid na sjeveru Gaze, posebno u izbjegličkom kampu Jibaliya i Mesru Beit Lahiya, odgovorni Izrael, Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Njemačka, Francuska i druge zemlje koje su sudjelovale u ovim zločinima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...