KRV I NASILJE U BRISTOLU: Gorjeli policijski kombiji, povrijeđeno 20 policajaca

Hiljade su se u Bristolu okupljale protiv novog policijskog zakona koji će policajcima dati više ovlasti za rješavanje nenasilnih protesta u Velikoj Britaniji. Protest se pretvorio u haos.

  • Svijet

  • 22. Mar. 2021  22. Mar. 2021

  • 0

Slike haosa i nasilja šire se svijetom nakon protesta u Bristolu koji se pretvorio u haos. Demonstranti su napali policajce, povrijeđeno je 20 policijskih službenika, njihovi kombiji su zapaljeni.

Napušten i uništen policijski kombi može se vidjeti u prljavoj gradskoj ulici, a na obližnjim trgovinama prozori su razbijeni.

- Povrijeđeno je 20 policajaca, uključujući dvoje policajaca koji su pretrpjeli teške povrede - rekao je načelnik policije Andy Marsh. 

- Prepoznajem "frustracije" prijedlogom zakona o policiji, kriminalu, kazni i sudovima, ali razbijanje zgrada u centru grada, vandalizacija vozila i napadi na našu policiju neće smanjiti vjerovatnoću da zakon prođe - rekao je gradonačelnik Bristola Marvin Rees.

Masovna okupljanja trenutno su zabranjena prema zakonu o koronavirusu i svi oni koji krše propise, mogu biti kažnjeni, iako su neki zastupnici rekli da bi se zakon trebao promijeniti kako bi se protesti omogućili.

Avon and Somerset police have condemned scenes which saw a police station come under siege

'Kill The Bill' protesters were fighting with the police into the early hours of Monday morning after the day of unrest in Bristol

Seven people were arrested after a 'Kill the Bill' protest in Bristol turned violent last night

Rioters set police vehicles on fire as protesters clashed with officers in the shocking scenes last night

Demonstrators stand near a burning police vehicle during a protest against a new proposed policing bill, in Bristol

A demonstrator gestures near a burning police vehicle as two other vans arrive at the scene to drive protesters away

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...